Här är Du som medlem välkommen att publicera Dina tävlingsresultat i Working Equitation. Roligt för oss alla att läsa och inspireras av vad våra hästar gör på tävlingsbanorna. Mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. resultat och namn på häst och ryttare samt gärna bild.

När svenska landslaget i WE för 2021 offentliggjordes var tre av de fyra uttagna hästarna i spetsgruppen lusitano. Åsa Cidh på hingsten Algarve, Astrid Hedman på Fandi da Ribeira och Ida-Maria Johannson på valacken Hoxi är alla mästerskapsekipage med nationell prestationsnivå på minst 70 % i dressyr och teknik, svår klass. WE-kommitténs ordförande Kajsa Ekedahl berättar om det strategiska och långsiktiga arbete som görs för denna i Sverige så snabbt växande och populära gren.

Working Equitation Resultat för lusitanos 2018.

För första gången deltar Sverige med ett lag på VM i working equitation. Av de tre ekipage som åker till Working Equitation World Championship i München den 10-13 maj är två med lusitanohästar. Johanna Nygren på Violino Alto Castel och Astrid Hedman på Altivo ska tillsammans med Åsa Salétros på kallblodstravaren Lapp Glans försvara de svenska färgerna.

Working equitation Working Equitation är en tävlingsform som uppstod 1995 i Italien, men sättet att rida de olika övningarna har månghundraårig tradition från arbete till häst, med bl.a boskap, tjurfäktning och inte minst krig. Man har som mål att rida på en hand, eftersom den andra behövs till mer praktiska göromål. I working equitation skall man t.ex. använda en stav och man skall öppna en grind.