Bedriver du rid- och kursverksamhet? Under rubriken ”Sport” kan du som, utöver avel, erbjuder verksamhet med lusitanoanknytning numera presentera ditt utbud. Välkommen att skicka ditt material till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ridning i anrik miljö

Klassisk ridning på välskolade lusitanohästar, i anrik slottsmiljö. Ja, det är en kortfattad beskrivning av den verksamhet som bedrivs på Sparreholms slott. Sedan hästcentrets start 2012 har ägaren Anna Karinen utvecklat ett brett utbud för ryttare och häst som vill förkovra sig inom den gamla – eller snarare tidlösa – ridningen. Ofta med hjälp av internationella instruktörer.

Hästcentret har i dag tio lusitanohästar, varav sju är i verksamheten. När Åsa Wallin, marknads- och kundansvarig, beskriver rasen lyfter hon fram mångsidigheten; att den är väl lämpad för ridutbildning, har lätt för samling och alltid är vänlig och samarbetsvillig. Hon betonar också att de är avlade för arbete och samarbete. Hästarna ligger högt i energi men använder den till att samarbeta.

Hästcentret har löpande lektionsundervisning och både enstaka och återkommande event med olika gästinstruktörer. Ridningen kan ske endera på hyrd lusitano eller på egen häst, vid ett tillfälle eller regelbundet. Hästcentrets devis är: ”Vi levandegör och sprider kunskap om den klassiska ridningen.”
Många som söker sig till Sparreholms slott gör det, enligt Åsa, för att de vill ”lyfta sig själva”, för att sedan på hemmaplan kunna göra detsamma med sin egen häst. Och till sin hjälp för att hitta rätta känslan kan de välja att rida någon av hingstarna Unico, Urano, Zaragateiro, Armilita eller Atinado, eller valackerna Bolero och Curioso.
För den som vill ha en mer intensiv duvning under flera dagar finns möjlighet att också boka boende, i slottet eller på det vandrarhem med självhushåll som också tillhör anläggningen.

Ett av vårens evenemang är den Iberiska hästfestivalen, lördagen den 28 maj. Den iberiska hästen kommer att stå i fokus och ambitionen är ett festligt, folkligt event. Några tävlingar eller utställningar kommer inte att ingå, däremot får den som vill visa upp sig och sin häst med något de tycker de vill visa för publik. Alla ska kunna njuta, utan alltför mycket krav på prestation. Publiken ska också kunna rösta på sin favorit, utifrån samspel, konstnärlighet och utförande.

Mer information finns på: https://www.sparreholmsslott.com


 

Lyxlektioner på lusitanos på Fors Gård, Västerhaninge.

Privatlektioner på lusitanohästar för Ylva Hagander: se kalender

Privatlektion 1200 kr, tillägg 250 kr för ny elev som ej ridit på Fors innan.
Två personer som rider samtidigt, 950 kr per person.
Vid bokning av minst fem lektioner avdrag 50 kr/lektion på den femte lektionen.

Paketerbjudande (medryttare):

4 lektioner samt 4 ridningar på egen hand 5200 kr/ månad.
Medryttare innebär bland annat att mocka boxen, packa hönät och pyssla om din häst i samband med ridning. Göra det lilla extra.

Presentkort kan köpas pris 1500 kr ( inkluderar då en lektion 1 person samt mundering av häst ) bokning sker sedan av mottagaren av presentkortet med Ylva, presentkortet gäller ett år efter utställande. Kontakt för köp av presentkort Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tele 08-50010789

Weekendpaket:

3 lektioner samt en övernattning, självhushåll 3700 kr. Inget avdrag om övernattning ej nyttjas.( inklusive 250 kr munderingsavgift)

För vidare information om tider och bokning av lektioner kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. För övrig bokning samt önskemål kontakta oss för offert.

Förskottsbetalning på vårt pg 637783-2, avbokningsbart fram till 14 dagar före, vid akut sjukdom ombokning/tillgodohavande mot uppvisande av läkarintyg, minus administrationsavgift 15- 20% av bokningen.


Bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Mer info: www.forsgard.se

Ylva Hagander, Fors Gård AB

Fors 29, 137 91 Västerhaninge +46 70 6016028


 

Välkommen till det vackra Rotbrunna

Beläget strax utanför Enköping mitt i Mälardalen. Vårt ledord är Harmoni för alla som vistas hos oss.

Vi erbjuder lektioner med våra lusitanohästar. Ridning i syfte att uppnå balans med fokus på ryttaren. Även kurser i arbete med hästen från marken. Ryttare på alla nivåer är välkomna.

Omfattande kursverksamhet med extrena instruktörer inom akademisk och klassisk ridning för deltagare med egen häst eller på en av våra lusitanohästar.

Vi har även rum för övernattning för upp till 8 personer och kan därmed erbjuda flerdagskurser och skräddarsy kursupplägg för en grupp.

För info och kontakt; www.rotbrunna.se
e-post; Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
telefon; 070-2965410