Årets stora händelse i häst-Sverige, EM i ridsport i Göteborg, närmar sig. 300 av Europas bästa ryttare och kuskar från 30 länder deltar. 70 miljoner människor beräknas följa mästerskapen via teve-sändningar. För att inte tala om alla som kommer att finnas på plats. Att det är en fantastisk hästfest att se fram emot är klart.  

I invigningsshowen den 21 augusti deltar fyra lusitanoekipage. Det är Kerstin Dahlberg på Vulcao, Johanna Nyberg på Violino, Josefin Alaanius på Quartzo och Ulrika Pernler på Unico. Liksom vid den uppskattade invigningen i Aachen, då de tre förstnämnda ekipagen också deltog, gör de en uppvisning på svenskt tema. Ylva Hagander ansvarar för deras del av showen. Invigningen i sin helhet ska visa ”ett Sverige i förhållande till hästen så som det ser ut, och det ur en rad synvinklar. Samtidigt visas svensk kultur, svensk tradition, saga och berättelse – och inte minst får vi höra svensk musik. Vi kommer att få se en parad av hästar med flaggor från hela Europa. Det blir ridande musikkår, marscherande musikkår och beriden högvakt. Ett antal svenska hästraser kommer också att visas upp i samarbete med avelsföreningarna för de svenska hästraserna.”

Sverige har haft två mästerskap i ridsport tidigare; VM i Stockholm 1990 och EM i fälttävlan 2013 i Malmö. I år blir det fyra discipliner: hoppning, dressyr, paradressyr och fyrspannskörning. Mer information om mästerskapet: https://www.ridsport.se/Tavling/Evenemang/EMiGoteborg2017/