Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

2010 tog Ida Svensson och hennes familj över Smultebergs Gård utanför Sigtuna. Då fanns inte mycket av det som gården idag kan ståta med. Nu finns här ett nytt stall med tio boxar, sex uteboxar, isolerat ridhus samt ridbana. Dessutom har de nyligen också blivit godkända som stuteri, med inriktning på lusitanoavel! Inte undra på att Ida är stolt.

Att lusitano-ekipagen dominerar årets landslag i WE har redan noterats på denna hemsida. Ett av ekipagen är Idamaria Johansson på nioårige valacken Hoxi. ”Jag är så glad och stolt över att vara uttagen” skrev hon på sin Facebook-sida då lagsammansättningen blev officiell. Det har hon all anledning att vara. Att komma med i landslaget har varit ett utstakat mål och nu har de nått dit.

Bästa hingst vid Svenska Lusitanosällskapets avelsvärdering 2020 blev 14-årige Bizet. Stolta ägarna Paulo Bastos och hans fru Loretta Fitz köpte honom för sju år sedan. De var i Portugal för att köpa ett ettårigt sto och hittade då mer av en slump också honom. De såg genast hans kvaliteter. Att han hade bästa förutsättningar både för dressyr och working equitation var helt klart. Paulo, meriterad tränare i båda grenarna, har att jämföra med. Så kom det sig att köpet blev två hästar istället för en.


Fotograf: Jenna Vainionpää

Datum för kommande feira är nu bestämt, om inget annat händer. Helgen den 11-12 september är det dags för denna uppskattade hästfest för lusitanoälskare. Avelsvärderingar, tävling och parad står på programmet och dagarna är ett utmärkt tillfälle att både visa sin egen häst och att se andras.

Om det finns 4 hästar eller fler i ett område som ska avelsvärderas/ställas ut kommer det vara öppet för att arrangera

Mer information kommer, men boka in helgen redan nu

Vill du hjälpa till i Feira-kommittén eller som funktionär maila då Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vill Du ställa ut eller avelsvärdera kontakta då Charlotta Måhlin, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..