Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Vi firar ut året!

Vi önskar alla medlemmar fina och avkopplande helger. Vi fortsätter att hålla hästlängds avstånd och hoppas att 2022 kan bli ett år med många roliga möten kring våra lusitanohästar!

Det gick bra för Åsa Cidh och Idamaria Johansson i Pedro Torres Academy Cup i Tjeckien i mitten av oktober. Riktigt bra. På sina lusitanohästar Algarve och Hoxi kom de på andra respektive tredje plats i WE-tävlingen. Detta i konkurrens med ekipage från fem andra länder. Efter pandemins begränsning av tävlingsmöjligheter, både nationellt och internationellt, så är lusten att komma ut på banorna igen stor. Målmedvetenheten likaså. ”Nu siktar vi mot VM nästa år”, meddelade Åsa efter framgångarna i Tjeckien.

För att få hemsidan så aktuell som möjligt har vi två personer som samarbetar. Det är en webredaktör och en webmaster. Webredaktören Agneta Danielsson tillverkar allt redaktionellt material och webmastern gör det tekniska med hemsidan.

Vi har haft samma webmaster i flera år men hon har nu valt att avsluta sitt uppdrag. Har Du tekniskt kunnande kring hur man administerar en hemsida i Joomla samt bildredigering så är Du välkommen att söka. Uppdraget arvoderas. Allt övrigt arbete i lusitanosällskapet sker däremot ideellt

 

Välkommen att söka!

I samband med att Svenska Lusitanosällskapet firade 15 år så lottades ettårige Nazareno ut. Det var uppfödaren Frederico Schiappa Pietro Saramago som med anledning av jubiléet skänkte hästen. Intresset för hingsten var stort men det blev Fredrik Andersson i Visby som lyckades knipa vinsten. Något han segervisst räknat med från början, då han noggrant valde ut den avgörande lotten. Idag, tre år senare, pågår inridning och Fredriks fru Monica summerar, ”det går galant”.

Med foton på fyra ljuvligt söta lusitanoföl önskas alla medlemmar i Svenska Lusitanosällskapet en fin sommar. Årets föl har alla namn med begynnelsebokstaven R och i den presenterade kvartetten finns Rihanna, Raiden, Rozada och Rozario.