Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Vi firar ut året!

Det är även dags att förnya medlemskapet inför 2020.

Julklappsproblem? Vi har tipset! Keron Psillas Oliveira fotobok ”Lusitano: noble, courageous, eternal” är den givna klappen för hästintresserade i allmänhet, och lusitanovänner i synnerhet. Keron får ofta frågan från fotografer in spe om hur de ska tänka och hennes svar är alltid; fotografera något du älskar, det kommer att lysa igenom. Och hur det lyser om bilderna i denna bok! Vissa foton får en att dra efter andan. Att hon som fotograf är hyllad och flerfaldigt prisbelönt är lätt att förstå.

Svenska Lusitanosällskapet nya klubbshop

https://www.prima4you.se/collections/svenska-lusitanosallskapet

10% rabatt till alla våra medlemmar första månaden med rabattkod: svlusitanosällskapet19

Lätthanterlig, samarbetsvillig och otroligt ambitiös. Så beskriver Emelie Strömvall sin häst Havano de Peramanca. En häst med fantastiska rörelsemönster och bra gångarter, menade domare Nuno Santos Pereira vid årets Feira och utsåg honom till Bästa hingst och Champion 2019.
Emelie och Havano tävlar för Sunne Ryttarförening
Foto: Jenna Vainionpää

Efter fem nätters fölvakande valde stoet Joia att föla i hagen strax efter utsläpp. Så som det oftast sker i Portugal. När ägaren Katarina Eningsjö kom ut i hagen ett par timmar senare stod han där på vingliga ben, vackert baio-färgad, gul med svart man och ål. P var född.

Foto: Katarina Eningsjö