Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Vi firar ut året!

Det är även dags att förnya medlemskapet inför 2021.

Bästa hingst vid Svenska Lusitanosällskapets avelsvärdering 2020 blev 14-årige Bizet. Stolta ägarna Paulo Bastos och hans fru Loretta Fitz köpte honom för sju år sedan. De var i Portugal för att köpa ett ettårigt sto och hittade då mer av en slump också honom. De såg genast hans kvaliteter. Att han hade bästa förutsättningar både för dressyr och working equitation var helt klart. Paulo, meriterad tränare i båda grenarna, har att jämföra med. Så kom det sig att köpet blev två hästar istället för en.


Fotograf: Jenna Vainionpää

Datum för kommande feira är nu bestämt, om inget annat händer. Helgen den 11-12 september är det dags för denna uppskattade hästfest för lusitanoälskare. Avelsvärderingar, tävling och parad står på programmet och dagarna är ett utmärkt tillfälle att både visa sin egen häst och att se andras.

Om det finns 4 hästar eller fler i ett område som ska avelsvärderas/ställas ut kommer det vara öppet för att arrangera

Mer information kommer, men boka in helgen redan nu

Vill du hjälpa till i Feira-kommittén eller som funktionär maila då Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vill Du ställa ut eller avelsvärdera kontakta då Charlotta Måhlin, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Drömmar kan se olika ut. Ewelina Wettergren Unger har alltid haft en stark passion för hästar. Men att hon skulle bosätta sig i Portugal och jobba som instruktör hos legendariske Luis Valença kunde hon inte föreställa sig när hon efter gymnasiet funderade över sin framtid. Hon som då, enligt egen utsago, var en medelmåttig hobbyryttare rider och utbildar idag lusitanohästar upp till Grand Prix-nivå. Dagarna är fyllda till brädden med hästar och ständigt ny kunskap. ”Idag lever jag min dröm”, säger Ewelina.