Skriv ut

Svenska Lusitanosällskapet (SLS) är svensk rasförening för lusitanohästen i Sverige. Föreningen bildades 2003 för att främja rasen, bland annat genom att sprida fakta, stödja avel och stimulera till fler lusitanohästar i Sverige. Vi vill också ge information till och skapa kontakter mellan alla lusitanointresserade. Under rubriken ”Att bli medlem” kan du läsa mer om medlemskap.

SLS är svensk dotterorganisation till den portugisiska Lusitanoföreningen, Associação Portuguesa do Cavalo Puro Sangue Lusitano  (APSL)  Alla renrasiga lusitanohästar skall registreras i den portugisiska stambokens fölbok Livre Nascimentos när de föds. SLS bistår med rådgivning kring de dokument som behövs för inskrivning. Vi bistår också med rådgivning kring passtillverkning. Idag tillverkar vi pass hos Direcção-Geral de Alimentação e Veterinária (DGAV) i Portugal. Vi hanterar även ärenden kring ägarbyte och andra kontakter med APSL. Vi anordnar avelsvärderingar med domare från APSL, där hingstar och ston kan godkännas för avel så att deras avkomma får stambokföras.
Kontakta gärna oss om Du har några frågor om SLS eller lusitanohästar så skall vi försöka hjälpa till. Du är också välkommen att lämna nyhetstips med lusitanoanknytning. Använd gärna e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skriver Du brev så är adressen: Fors Gård, 137 91 Västerhaninge.