Swedish English Portuguese

Du få hästpass utfärdat av Svenska hästavelsförbundet SH utan angiven ras. Det kommer då att stå specialras i passet. Det finns inte längre möjligheten att få ett svenskt pass med rasen lusitano angivet. 

Så här skaffar du hästpass (specialras)


Använd SHs ansökningsblankett som du kan ladda ner här. Fyll i alla kända uppgifter.
1, Konturdiagram ska utfärdas av ID-kontrollant som är godkänd av SH. Du hittar en lista på dessa på http://www.svehast.se. ID-kontrollen får inte utföras av hästägaren eller uppfödaren.
2, Chipmärkningsrapport alternativt en avläsning (görs av kontrollanten med speciell avläsare).
3, Bevis på att Du äger hästen. På köpekvittot ska finnas köpare, säljare, hästens namn och försäljningsdatum. Köpesumman behöver inte anges. Saknas köpekvitto/kontrakt kan i stället ett ägarintyg bifogas där två personer (med underskrift, namn, adress och tfnnr) intygar vem som är ägare.
4, APSLs inskrivningsbevis i orginal (behåll en kopia)
Skicka ansökan som rekommenderat brev. Ej kompletta handlingar återsänds efter tre månader. Betala avgiften till SH samtidigt som du skickar in ansökan, annars tillkommer porto och postförskottsavgift. Plusgiro: Svenska Hästavelsförbundet, 496 22 21-0. Ange hästens namn samt avsändare på inbetalningskort eller i noteringsfält.

 Har du några frågor så kontakta SH, email Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., telefon 0511-672 30 (månd.–fred. kl. 9-12) . Skicka ansökan om pass till:  

Svenska Hästavelsförbundet
Box 314
532 24  Skara

För avgifter se fliken avgifter/priser

Lusitano med hästpass från APSL (får ett pass med angiven specialras) Denna text finns bara som en information att det går att göra. Det finns ingen anledning att byta ut sitt portugisiska pass mot ett svenskt. Du kan tävla och göra allt Du önskar med det portugisiska passet.

  1. Hästpasset. Den svenska registreringen kommer att noteras i passet, eller så får du ett nytt.
  2. SHs ansökningsblankett.
  3. ID-kontrollant godkänd av SH ska godkänna konturdiagrammet i passet. Om hästen är chipmärkt ska avläsning av chip göras. Om hästen inte är chipmärkt skall chipmärkning ske och rapport om detta skall medfölja ansökan.
  4. Om inte nuvarande ägare är angiven i passet ska kopia av köpekvitto bifogas. På köpekvittot ska finnas köpare, säljare, hästens namn och försäljningsdatum. Köpesumman behöver inte anges. Saknas köpekvitto/kontrakt kan i stället ett ägarintyg bifogas där två personer (med underskrift, namn, adress och tfnnr) intygar vem som är ägare.

Är det ett EU-godkänt pass som Du vill byta ut är avgifter lägre än om Du har ett gammalt icke godkänt pass (utan UELN-nummer), Har Du ett gammalt pass så byter man det mot ett svenskt. Läs mer om detta på www.svehast.se

Händelser

Sweden International Horse Show 2017

Sponsrade Feira 2017

SLS Swishnr: 123 589 76 57

Klubbshop

Nu har Svenska Lusitanosällskapet klubbshop

Läs mer...

Köpa lusitano?

Intresserad av att köpa en lusitano?

Klicka här!

Logga in/ut